Studieclub De Speurbij

Studieclub ‘De Speurbij’ is een initiatief van een aantal actieve imkers binnen de Imkervereniging Horst e.o. Doelstelling van de studieclub is verdieping en verbreding van de kennis van het bijenhouden. De imkers die tijdens de studieclub samenkomen wisselen kennis en ervaring uit. De club organiseert regelmatig bijeenkomsten en excursies. Ook bezoeken de imkers van de studieclub studiedagen waar onderwerpen, zoals vermeerdering van bijenvolken, drachtplanten, koninginnenteelt, honingkeuringen en andere boeiende onderwerpen voor imkers  centraal staan. Om de doelstelling te vervolmaken wordt er tijdens de studieclub aan literatuuronderzoek gedaan. Tijdens iedere bijeenkomst wordt een praktijkonderwerp behandeld.

Iedere imker die lid is van Imkervereniging Horst e.o. is welkom bij  de bijeenkomsten van studieclub ‘De Speurbij’. De gespreksleider tijdens de bijeenkomsten is Henk van Gerwen , telefoon (077) 467 43 21 en het secretariaat wordt beheerd door Jan Caris, telefoon (077) 366 19 36.

Datum           

Aanvang

Thema

Maandag

16 juli

19:30 uur

De Zwarte bij in Siciliƫ door Mathijs Herremans

Maandag

17 september

19:30 uur Nog niet bekend

Zaterdag 

10 november

14:00 uur

Nog niet bekend

 

 

 
     
     

Voor iedere bijeenkomst van de Studieclub krijgen alle imkers van de imkervereniging een mail ter herinnering van de bijeenkomst.

Top