Open Imkerijdag 2021

In 2021 zijn de Open Imkerijdagen in principe op 10 en 11 juli.

Dan houden de imkers in Nederland open huis. Ook in de regio Horst – Venray – Venlo – Peel en Maas doen diverse imkers mee. Breng één of meer van hen een bezoek en beleef een paar interessante uurtjes. Bij deze imkers zal honing uit de omgeving te koop zijn.  

In 2019 namen deel aan deze Open Imkerijdagen, in 2020 zijn deze dagen afgelast ivm de richtlijnen mbt Covid-19

(Onder voorbehoud: zie www.bijenhouders.nl regio Horst/ Sevenum/ Venlo voor aktuele informatie ! )

Akkiestuin Vlasvenstraat 50 Melderslo: www.akkiestuin.nl 

Zaterdag  van 10:00 tot 16:00 uur

Zondag     van 10:00 tot 16:00 uur

 

Imkerij Cox Castenray

Zondag  van 10:00 tot 16:00 uur 

 

Imkerij Bijenweelde Wanssum;  www.bijenweelde.nl 

Zaterdag  van 10:00  tot 16:00 uur

Zondag     van 10:00 tot 16:00 uur

 

Bijen zijn boeiend

Imkers vertellen graag over hun boeiende hobby. Ze leggen uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur. Ze laten u zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen. Sommige imkers hebben een observatiekast, waar een bijenvolkje achter glas te zien zijn. Misschien ontdekt u de koningin en ziet u het verschil tussen de darren, de mannetjes en de werksters, de vrouwelijke bijen. Natuurlijk kunt u deze dag honing proeven. Misschien is er wel een imker die deze dag zijn honing slingert en in potjes doet. Verser kan niet!

Laat u informeren

Het bezoek is gratis. De imker ontvangt u met een kopje koffie of thee. Verder is er informatie  beschikbaar over bijen en over hoe u uw eigen tuin of balkon bij-vriendelijk kunt inrichten. Daarmee willen de imkers benadrukken dat de bij een belangrijke plaats inneemt in de biodiversiteit. 

 

 

 

Top