Open Imkerijdag 2018

In 2018 zijn de Open Imkerijdagen op 14 en 15 juli. Dan houden de imkers in Nederland open huis. Ook in de regio Horst – Venray – Venlo – Peel en Maas doen diverse imkers mee. Breng één of meer van hen een bezoek en beleef een paar interessante uurtjes. Bij de meeste imkers zal honing uit de omgeving te koop zijn.  

In 2017 namen deel aan deze Open Imkerijdagen:

Imkerij Breebees het Höltje 5  in Helden

Jochumhof Maashoek 2b Steyl

Akkiestuin Vlasvenstraat 50 Melderslo

Imkerij Theeuwen Hoverhofweg 68 Venlo

Toon Verkoelen Hendrick van Veldekestraat Venlo Blerick

Zie ook www.bijenhouders.nl

Bijen zijn boeiend

Imkers vertellen graag over hun boeiende hobby. Ze leggen uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur. Ze laten u zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen. Sommige imkers hebben een observatiekast, waar een bijenvolkje achter glas te zien zijn. Misschien ontdekt u de koningin en ziet u het verschil tussen de darren, de mannetjes en de werksters, de vrouwelijke bijen. Natuurlijk kunt u deze dag honing proeven. Misschien is er wel een imker die deze dag zijn honing slingert en in potjes doet. Verser kan niet!

Laat u informeren

Het bezoek is gratis. De imker ontvangt u met een kopje koffie of thee. Verder is er informatie  beschikbaar over bijen en over hoe u uw eigen tuin of balkon bij-vriendelijk kunt inrichten. Daarmee willen de imkers benadrukken dat de bij een belangrijke plaats inneemt in de biodiversiteit. 

 

 

 

Top