Praktijkmiddagen in 't Zoemhukske

In 2018 worden praktijkmiddagen georganiseerd, elke eerste Zondag van de maanden mei tot en met november, telkens van 14:00 tot 16:00 uur.
 
Voor de wintermaanden november en december 2018, januari/ februari 2019 is het de bedoeling een cursus korfvlechten voor te bereiden.
Nadere informatie volgt.
 
Kijk voor aktueel NIEUWS op deze site en de huis-aan-huisbladen, één  week vóór de betreffende Zondagmiddag.
 
6 mei
Bijen en Beauty: Deze middag staat in het teken van workshops : "Maak je eigen beautyproduct" met natuurlijke ingrediënten van planten, bloemen en kruiden, leem, etherische olieën en bijenproducten. Een ontspannend, reinigend gezichtsmasker, een bruisbal voor in bad ( moederdagcadeau tip) je leert het aan de hand van een stapsgewijze handleiding, zodat het ook voor kinderen olv een volwassene mogelijk is om wat te maken. Er is een herboriste ( plantendeskundige)  aanwezig. Kim, Suzan en Annemarie maken er een interactieve middag van. Binnenlopen kan vanaf 14:00 uur , graag aanmelden van tevoren via zoemhukske_horst@hetnet.nl . Kosten zijn 5 euro per product. Rondom het praktijkcentrum voor Bijenteelt ligt de fraaie bijen- en insectvriendelijke tuin, zeker een bezoek waard. Welkom op Zondag 6 mei Kasteellaan 3 5961 BW Horst.
 
 
3 juni Wat kun je nog meer met honing
 
 
1 juli  Honingslinger demonstratie plus proeverij
 
 
5 augustus Bijen Culinair, honing in het eten, in gebak of in een toetje
 
 
2 september
 Wat doe/ kun je met bijenwas
 
 
7 oktober Drachtplantenruilbeurs, stekken, zaden en bollen
 
 
4 november 
Honingkeuring en etiketten etiquette otv het Bijkersgilde.
Top