Praktijkmiddagen in 't Zoemhukske

In 2018 worden praktijkmiddagen georganiseerd, elke eerste Zondag van de maanden mei tot en met november, telkens van 14:00 tot 16:00 uur.
 
Voor de wintermaanden november en december 2018, januari/ februari 2019 is het de bedoeling een cursus korfvlechten voor te bereiden.
Nadere informatie volgt.
 
Kijk voor aktueel NIEUWS op deze site en de huis-aan-huisbladen, één  week vóór de betreffende Zondagmiddag.
 
6 mei
Bijen en Beauty: Deze middag staat in het teken van workshops : "Maak je eigen beautyproduct" met natuurlijke ingrediënten van planten, bloemen en kruiden, leem, etherische olieën en bijenproducten. Een ontspannend, reinigend gezichtsmasker, een bruisbal voor in bad ( moederdagcadeau tip) je leert het aan de hand van een stapsgewijze handleiding, zodat het ook voor kinderen olv een volwassene mogelijk is om wat te maken. Er is een herboriste ( plantendeskundige)  aanwezig. Kim, Suzan en Annemarie maken er een interactieve middag van. Binnenlopen kan vanaf 14:00 uur , graag aanmelden van tevoren via zoemhukske_horst@hetnet.nl . Kosten zijn 5 euro per product. Rondom het praktijkcentrum voor Bijenteelt ligt de fraaie bijen- en insectvriendelijke tuin, zeker een bezoek waard. Welkom op Zondag 6 mei Kasteellaan 3 5961 BW Horst.
 
 
3 juni Wat kun je nog meer met honing
 
 
1 juli  Honingslinger demonstratie plus proeverij
 
 
5 augustus Bijen Culinair, honing in het eten, in gebak of in een toetje
 
 
2 september
Wat doe/ kun je met bijenwas. Laat je informeren hoe je schone bijenwas kunt krijgen. Informatie is er over het maken van kaarsen en was figuurtjes dmv de giet- of  rolmethode. Maak je eigen kaarsje met de rolmethode om sfeer te maken tijdens de donkere wintermaanden. Kom kijken maar het wasschilderen, zg encaustiek, het met gekleurde bijenwas afbeeldingen maken op hout of op deze middag op doek. Welkom bij de imkers van Horst en omstreken
 
 
7 oktober Drachtplanten(ruil)beurs, stekken, zaden en bollen. Informatie over insect vriendelijke planten, bomen struiken. Mogelijkheid om planten te ruilen of te kopen of te koop aan te bieden. Kijk in onze fraaie tuin om ideeën op te doen voor uw eigen tuin of balkon. Van alles over bijen en het belang van een gevarieerde leefomgeving Informatie over de beginnerscursus bijenhouden. Het IVN houdt een herfstwandeling en heeft een tentoonstelling over herfstproducten uit de natuur in t Zoemhukske.
 
 
4 november 
Honingkeuring en etiketten etiquette otv het Bijkersgilde.
Top