Praktijkmiddagen in 't Zoemhukske

In 2019 worden onderstaande praktijkmiddagen georganiseerd, elke eerste zondag van de maanden mei tot en met november, telkens van 14:00 tot 16:00 uur. De middag van 1 juni gaat niet door in de plaats daarvan is de datum 26 mei ivm een Kunstmanifestatie rondom de Kasteelruïne 
 
Zondag 14 april is de jaarlijkse Bijen- en Natuurmarkt van 10.00 tot 15.00 uur geweest. Een altijd gezellige, sfeervolle markt met rond de 25 standhouders, redelijk weer zonder regen ! Wilt u in 2020 er bij zijn op Zondag 19 april, meld je dan bij Bertha van den Brink 
 
Kijk voor aktueel NIEUWS op deze site en de huis-aan-huisbladen, één  week vóór de betreffende Zondagmiddag.
 
5 mei
Bijen en Beauty ( voor vriendin, zus, moeder): Workshops verfrissende spray en/ of scrub maken, leer de ingrediënten voor een honing/ kruiden gezichtsmasker of massage kennen. Kim Vaessen van www.breebees.nl en Suzan Joosten van www.groentinten.nl en enkele leden van onze imkervereniging maken er een interactieve middag van. Rondom het praktijkcentrum voor Bijenteelt ligt de fraaie bijen- en insectvriendelijke tuin, zeker een bezoek waard. Welkom op Zondag 5 mei Kasteellaan 3 5961 BW Horst. 
 
 
 26 mei 

Wat doe/ kun je met bijenwas. Laat je informeren hoe je schone bijenwas kunt krijgen. Informatie is er over het maken van kaarsen en was figuurtjes dmv de giet- of  rolmethode. Kinderen kunnen hun eigen kaarsje met de rolmethode.

Kom kijken naar de demonstratie Encaustic Art --> wasschilderen op papier zoals verjaardagskaarten en probeer het zelf eens. Of zie hoe een batikdoek gemaakt wordt.

Tevens is er  een Workshop "was"doek maken.       

 
 
7 juli  Honingslinger demonstratie plus proeverij
 
 
4 augustus Bijen Culinair, honing in je eten, in gebak of in een toetje
 
 
1 september Bijen en gezondheid met onder anderen Propolis toepassingen
 
 
6 oktober Drachtplanten beurs, stekken, zaden en bollen. Informatiemiddag over insect vriendelijke planten, bomen en struiken. Mogelijkheid om planten te ruilen of te kopen of te koop aan te bieden of weg te geven. Bloembollenaktie. Kijk in onze fraaie tuin om ideeën op te doen voor uw eigen tuin of balkon. Van alles over bijen en het belang van een gevarieerde leefomgeving Informatie over de beginnerscursus bijenhouden. Het IVN, afdeling Maasdorpen, houdt een herfstwandeling en heeft een tentoonstelling over herfstproducten uit de natuur in t Zoemhukske, het praktijkcentrum voor bijenteelt in Horst a/d Maas.
 
 
3 november 
Honingkeuring en etiketten etiquette otv het Bijkersgilde. Presentatie over de werkwijze van keuren. Tevens kan men eigen honing meebrengen om te laten proeven door collega-imkers en bezoekers.
Top