Praktijkmiddagen in 't Zoemhukske

In 2019 worden onderstaande praktijkmiddagen georganiseerd, elke eerste zondag van de maanden mei tot en met november, telkens van 14:00 tot 16:00 uur. 
 
Zondag 14 april Bijen- en Natuurmarkt van 9.00 tot 16.00 uur
 
Kijk voor aktueel NIEUWS op deze site en de huis-aan-huisbladen, één  week vóór de betreffende Zondagmiddag.
 
5 mei
Bijen en Beauty ( voor vriendin, zus, moeder) Workshops lippenbalsem, bruisbal, gezichtmasker met bijenproducten in de hoofdrol. Kim, Suzan en Annemarie maken er een interactieve middag van. Binnenlopen kan vanaf 14:00 uur , graag aanmelden van tevoren via zoemhukske_horst@hetnet.nl . Kosten zijn 5 euro per product. Rondom het praktijkcentrum voor Bijenteelt ligt de fraaie bijen- en insectvriendelijke tuin, zeker een bezoek waard. Welkom op Zondag 5 mei Kasteellaan 3 5961 BW Horst. 
 
 
 2 juni Bijen en gezondheid. Informatieve middag over het gebruik van honing en/ of propolis in o.a. zalfjes, hoestdrank, met workshops hierover. Verkoop kant-en-klaar producten.
 
 
7 juli  Honingslinger demonstratie plus proeverij
 
 
4 augustus Bijen Culinair, honing in je eten, in gebak of in een toetje
 
 
1 september
Wat doe/ kun je met bijenwas. Laat je informeren hoe je schone bijenwas kunt krijgen. Informatie is er over het maken van kaarsen en was figuurtjes dmv de giet- of  rolmethode. Maak je eigen kaarsje met de rolmethode om sfeer te maken tijdens de donkere wintermaanden. Kom kijken maar het wasschilderen, zg encaustiek, het met gekleurde bijenwas afbeeldingen maken op hout of op deze middag op doek.  Workshop "was"doek maken.
 
 
6 oktober Drachtplanten beurs, stekken, zaden en bollen. Informatiemiddag over insect vriendelijke planten, bomen struiken. Mogelijkheid om planten te ruilen of te kopen of te koop aan te bieden of weg te geven. Bloembollenaktie. Kijk in onze fraaie tuin om ideeën op te doen voor uw eigen tuin of balkon. Van alles over bijen en het belang van een gevarieerde leefomgeving Informatie over de beginnerscursus bijenhouden. Het IVN, afdeling Maasdorpen, houdt een herfstwandeling en heeft een tentoonstelling over herfstproducten uit de natuur in t Zoemhukske, praktijkcentrum voor bijenteelt.
 
 
3 november 
Honingkeuring en etiketten etiquette otv het Bijkersgilde. Presentatie over de werkwijze van keuren. Tevens kan men eigen honing meebrengen om te laten proeven door collega-imkers en bezoekers.
Top