Praktijkmiddagen in 't Zoemhukske

In 2019 worden onderstaande praktijkmiddagen georganiseerd, elke eerste zondag van de maanden mei tot en met november, telkens van 14:00 tot 16:00 uur. De middag van 1 juni gaat niet door in de plaats daarvan is de datum 26 mei ivm een Kunstmanifestatie rondom de Kasteelruïne.
 
Zondag 14 april Bijen- en Natuurmarkt van 10.00 tot 15.00 uur
 
Kijk voor aktueel NIEUWS op deze site en de huis-aan-huisbladen, één  week vóór de betreffende Zondagmiddag.
 
5 mei
Bijen en Beauty ( voor vriendin, zus, moeder) Workshops lippenbalsem, bruisbal, gezichtmasker met bijenproducten in de hoofdrol. Kim, Suzan en Annemarie maken er een interactieve middag van. Binnenlopen kan vanaf 14:00 uur , graag aanmelden van tevoren via zoemhukske_horst@hetnet.nl . Kosten zijn 5 euro per product. Rondom het praktijkcentrum voor Bijenteelt ligt de fraaie bijen- en insectvriendelijke tuin, zeker een bezoek waard. Welkom op Zondag 5 mei Kasteellaan 3 5961 BW Horst. 
 
 
 26 mei 

Wat doe/ kun je met bijenwas. Laat je informeren hoe je schone bijenwas kunt krijgen. Informatie is er over het maken van kaarsen en was figuurtjes dmv de giet- of  rolmethode. Kinderen kunnen hun eigen kaarsje met de rolmethode.

Kom kijken naar de demonstratie Encaustic Art --> wasschilderen op papier zoals verjaardagskaarten en probeer het zelf eens.

Tevens is er  een Workshop "was"doek maken.       

 
 
7 juli  Honingslinger demonstratie plus proeverij
 
 
4 augustus Bijen Culinair, honing in je eten, in gebak of in een toetje
 
 
1 september Bijen en gezondheid met onder anderen Propolis toepassingen
 
 
6 oktober Drachtplanten beurs, stekken, zaden en bollen. Informatiemiddag over insect vriendelijke planten, bomen en struiken. Mogelijkheid om planten te ruilen of te kopen of te koop aan te bieden of weg te geven. Bloembollenaktie. Kijk in onze fraaie tuin om ideeën op te doen voor uw eigen tuin of balkon. Van alles over bijen en het belang van een gevarieerde leefomgeving Informatie over de beginnerscursus bijenhouden. Het IVN, afdeling Maasdorpen, houdt een herfstwandeling en heeft een tentoonstelling over herfstproducten uit de natuur in t Zoemhukske, het praktijkcentrum voor bijenteelt in Horst a/d Maas.
 
 
3 november 
Honingkeuring en etiketten etiquette otv het Bijkersgilde. Presentatie over de werkwijze van keuren. Tevens kan men eigen honing meebrengen om te laten proeven door collega-imkers en bezoekers.
Top