Kenniscentrum

Cursussen, lezingen en workshops maken je op een moderne wijze vertrouwd met bijenhouden en al zijn raakvlakken. Je leert de basisbeginselen van het bijenhouden. Voor meer ervaren bijenhouders is er een breed aanbod om de kneepjes van het houden van bijen verder onder de knie te krijgen en te houden. Voor de laatste groep hebben we de vervolgcursus, drachtplantencursus en de bestuivingscursus. Hierbij komen alle facetten van het leven van de honingbij aan de orde, maar ook vermeerdering, honing slingeren, drachtplanten, bestuiving en ziektebestrijding.

Jaarlijks worden er cursussen gegeven. Informatie over cursussen kunt vragen bij het Secretariaat van Imkervereniging Horst en omstreken. Informatie en aanmelden vindt u ook op de site van de Nederlandse Bijenhouders vereniging.

De familieleden van de honingbij zoals wespen, hoornaars en hommels komen ook aan bod evenals diverse insecten die nuttig zijn voor de natuurlijke omgeving.

**  Wist u dat een aantal leden van onze vereniging op locatie lezingen of informatie uurtjes kunnen verzorgen voor scholen ??  Zie de pagina "Educatie"

Vragen en/ of informatie via ons secretariaat  Jacques Bielen: zoemhukske@zoemhukske.nl .

**  AgrariĆ«rs kunnen in het kenniscentrum terecht voor informatie over onder andere bestuivingmethoden.

Top