Open Imkerijdag 2023

In 2023 zijn de Open Imkerijdagen op 8 en 9 juli

Dan houden de imkers in Nederland open huis. Ook in de regio Horst – Venray – Venlo – Peel en Maas doen diverse imkers mee.

Breng één of meer van hen een bezoek en beleef een paar interessante momenten. Bij deze imkers zal honing uit de omgeving te koop zijn.      

*   Imkerij Hoverhofweg 68 Venlo                                                                 

Zondag 9 juli van 10.00 tot 16.00 uur

*   Akkiestuin:  Vlasvenstraat 50 Melderslo: (www.akkiestuin.nl)                 

Zaterdag 8 juli  en Zondag 9 juli van 10.00 tot 16.00 uur

*   Art Bed and Breakfast  Schandelo 66 Velden                                         

Zaterdag 8 juli en Zondag 9 juli van 10.00 tot 16.00 uur

*   In de 7e Hemel  Belgenhoek 7  Grashoek                                               

Zaterdag 8 juli en Zondag 9 juli van 10.00 tot 16.00 uur

 

Bijen zijn boeiend

Imkers vertellen graag over hun boeiende hobby. Ze leggen uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur. Ze laten u zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen. Sommige imkers hebben een observatiekast, waar een bijenvolkje achter glas te zien zijn. Misschien ontdekt u de koningin en ziet u het verschil tussen de darren, de mannetjes en de werksters, de vrouwelijke bijen. Natuurlijk kunt u deze dag honing proeven. Misschien is er wel een imker die deze dag zijn honing slingert en in potjes doet. Verser kan niet!

Laat u informeren

Het bezoek is gratis. De imker ontvangt u met een kopje koffie of thee. Verder is er informatie  beschikbaar over bijen en over hoe u uw eigen tuin of balkon bij-vriendelijk kunt inrichten. Daarmee willen de imkers benadrukken dat de bij een belangrijke plaats inneemt in de biodiversiteit. 

 

 

 

Top